Poelier van der Wal

Triemsterloane 60
9298 VW Kollumerzwaag
0511 - 441 322
0511 - 442 448

Wilde duif

Wilde duiven zijn een delicatesse. Landbouwers zien ze liever in de pan dan op hun veld waar ze flink wat schade kunnen aanrichten. De meest voorkomende wilde duiven in Europa zijn houtduiven. 

Het donkere vlees van wilde duiven is compacter, malser en heeft een meer uitgesproken smaak en geur dan dat van tamme duiven 

Tamme duiven worden vetgemest en bereiken na 28 dagen hun ideale slachtgewicht. Ze wegen dan tussen de 300 en de 600 gram. Hoe jonger de duif, hoe malser en lekkerder het vlees.

 

Ons assortiment op bestelling:

  • Wilde duif
  • Wilde duivenfilet
  • Wilde duivenkarkassen


     

 

Wilde eend

Wilde eenden hebben een voorkeur voor zoet water. Daarin zoeken ze hun voedsel, hierbij gaan ze met hun snavel over de bodem om voedsel te vinden. Eenden eten slakken, wormen, insecten en kreeftjes. Daarnaast leven ze van waterplanten, gras, eendenkroos, eikels, peulvruchten en graan.

Eenden zoeken 's nachts naar voedsel. In de avondschemering verlaten ze hun rustplekken - meestal zijn dat grotere waterplassen of rivierarmen - en trekken de velden in. Eendenborst is al eeuwenlang een geliefd stukje vlees.



 

Ons assortiment op bestelling:

  • Wilde eendenfilet
  • Wilde eendenbouten
  • Wilde eend


     

 

Fazant

Jonge fazanten hebben niet zulk droog vlees als oudere fazanten , daarnaast hebben ze ook een jasje van spekvet. Alhoewel de haan er prachtig uitziet met zijn overdaad aan kleuren, is het vlees van de grauwgrijze hen veel lekkerder. Niets gaat boven de fijne, kruidige en aromatische smaak van wilde fazanten, vooral als die zich hun hele leven tegoed hebben gedaan aan bessen en kruiden.

Veel fazanten die in het wildseizoen worden verkocht zijn niet echt 'wild'. Ze worden gekweekt en net voor de jacht uitgezet. Die tamme beestjes scharrelen wat rond in het jachtgebied en zijn makkelijke prooien voor de jagers. Gekweekte fazanten zijn makkelijk te herkennen: hun vlees is lichter en ze lijken over het algemeen meer op kip.

Ons assortiment op bestelling:

  • Fazantenfilet
  • Fazantenfilet suprême
  • Fazantenbouten
  • Fazantendijvlees
  • Fazant
  • Fazantfilet tournedos
  • Fazantenkarkassen

Wilde gans

De grauwe gans komt voor van Noord-Europa tot in het uiterste noordoosten van Azië. In maart broedt ze van tijd tot tijd in Noord- en Midden- Duitsland, in de late herfst trekken de dieren in formatie naar het zuiden. De grauwe gans leeft in grote moerassen, meren en plassen, die met riet of struiken zijn omgeven. De voeding bestaat uit allerlei soorten graankorrels, haver, klaver en jonge zaadjes.

Ons assortiment op bestelling:

  • Wilde ganzenfilet
  • Wilde gans

Patrijs

Patrijs is het lievelingswild van de chef-kok en de gastronoom. Jonge patrijzen hebben een korte bereidingstijd en zijn een bijzondere delicatesse. Vroeger leefden ze in heidevelden en moerasgebieden, nu vooral in landbouwgebieden. Door de schaalvergroting in de landbouw en het spuiten met bestrijdingsmiddelen is de patrijs zeer zeldzaam geworden in Europa. 

Jonge patrijzen worden, net zoals de kwartel, omwikkeld met druivenbladeren en vet en dan gebraden. Oude patrijzen worden gestoofd met stukjes spek en zijn uitstekend in een pot-au-feu.

Ons assortiment op bestelling:

  • Roodpoot Patrijs diepvries

Prijslijst

Aanvraag prijslijst

Deze aanvraag is alleen voor bedrijven en horeca.
Gelieve geen aanvragen door particulieren!

Prijslijst van
Prijslijst van
Prijslijst van
Prijslijst van
Prijslijst van

Poelier van der Wal

Triemsterloane 60
9298 VW Kollumerzwaag
0511 - 441 322
0511 - 442 448

Openingstijden

maandag 06:00 - 17:00
dinsdag 06:00 - 17:00
woensdag 06:00 - 17:00
donderdag 06:00 - 17:00
vrijdag 06:00 - 17:00
zaterdag Gesloten
zondag Gesloten